Followers

Wednesday, 3 December 2014

Nota Abaya Modern cara Sada Suardi hanya RM20


Assalammualaikum warahmatullah

Ini adalah nota pertama yang Sada hasilkan diatas permintaan yang tinggi daripada rakan-rakan diluar sana.Semoga ilmu yg diberikan dapat memberi manfaat kepada semua.Feedback daripada rakan-rakan amat saya perlukan untuk penambahbaikan dimasa akan datang.

Nota Abaya Modern cara Sada Suardi ini sesuai utk level beginner atau yg dah biasa menjahit (intermediate level)

Mulakan langkah menjahit anda sekarang !!!
-Nota yang sesuai utk yang ingin belajar menjahit (beginner level)
-Nota disertakan langkah demi langkah
i. Cara mengambil ukuran badan
ii. Cara melakar pola Cuff 
iii. Cara memotong kain/fabrik
iv. Cara menggunting pola
v. Cara melakar pola Cuff (kuku kambing)
-harga :
1) Hard Copy RM35,postage RM5 
2) Soft Copy(send by email.Format .pdf) RM20

Sila sertakan alamat email (untuk soft copy),nama,alamat dan no telefon (hard copy) selepas pembayaran dibuat.

Maybank (Isadariah Enterprise) 562786061730 
CIMB (Sada Sports) 8001971032

Atau sms or whatsapp shja 01126372285 Puan Sada untuk tempahan.


Facebook link,klik di sini 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.817725228292309.1073741860.125106314220874&type=1





Thursday, 20 November 2014

Kursus Asas Jahitan area Shah Alam/Klang (individu dan berkumpulan-Kolej Komuniti)


Kelas Jahitan dengan harga yang berpatutan masih dibuka.

Untuk sedikit penjelasan Sada terangkan seperti di bawah:

~Untuk kelas akan di adakan di bengkel jahitan Sada d rumah 

No 16, Lot 7368, Lorong Hj Kassim, Sek 30, Kg. Jalan Kebun, Shah Alam, Selangor.
Sedikit petunjuk lokasi Kg. Jln Kebun, berdekatan dengan Johan Setia. dan Lorong Hj Kassim kena cari Klinik Desa Bt 7 jln Kebun.

~ Kelas persendirian dan jangka masa pendek. Maknanya 1 to 1 atau seorang pelajar untuk seorang cikgu. Walau bagaimanapun, Sada open maksimum pelajar hanya 2 orang untuk satu hari. Kalau ada seorang pelajar pun kelas tetap berjalan.Lagi untung la kan kalau belajar sorang-sorang,maknanya boleh conker cikgu hehe.. Ini bagi memudahkan proses pengajaran dan pembelajaran. 

~Tarikh kelas ditentukan oleh pelajar itu sendiri dan perlu booking tarikh dengan membayar deposit sebanyak RM50 ke akaun seperti berikut

1. CIMB:12051311161050(Sada Sports)

2. Maybank Acc : Isadariah Enterprise 562786061730

No rujukan pembayaran diperlukan.

SMS/WhatsApp/inbox  01126372285 Sada Suardi atau WeChat id SadaSuardi80.

~ Kelas biasanya bermula dari jam 10pagi-5ptg bergantung pada kemampuan pelajar untuk menyiapkan jahitan. Kalau siap awal boleh balik awal. Tapi kalau lewat sangat jangan risau Sada akan tolong untuk siapkan supaya x balik lewat sangat.

~ Kelas yang memerlukan banyak pembelajaran seperti Baju Kurung, Baju Kurung Moden akan diadakan selama 2 hari. Manakala kelas seperti Tudung, Jubah, Blouse hanya sehari sahaja.

~  Antara pembelajaran yang akan di ajar adalah seperti berikut:
* Baju Kurung/Kurung Moden/Jubah/Blouse: Cara mengambil ukuran badan,melukis pola,memotong kain dan menjahit.
* Tudung/Shawl/Telekung: Sedikit penerangan mengenai tip membuat tudung/shawlTelekung, cara melukis pola, meletak pola pada kain, memotong dan menjahit.

~ Ramai yang tak de basic dalam jahitan bertanya boleh ke datang belajar..Why not? Sada dulu pun x de basic juga tau, so jangan risau dan takut terkial2 masa pengang mesin jahit. Sada akan ajar basic untuk mereka yang memerlukan. 

~ Yuran akan Sada bagitau selepas pemilihan kelas (coz setiap kelas berbeza-beza yurannya) sama ada melalui SMS/WhatsApp atau inbox. Jangan lupa perkenalkan nama anda yer untuk mereka yang first time SMS Sada.

~ Oh ya sebelum terlupa, kain disediakan oleh pelajar kecuali kelas Tudung sebab untuk yang basic ramai yang tidak tahu material jenis apa yang patut digunakan dan di mana nak dapatkan kain tersebut.

Untuk kelas2 yang boleh dijadikan pilihan boleh rujuk d sini: Kelas Jahitan

Rasanya itu sedikit maklumat mengenai kelas yang Sada akan adakan bersama anda yang akan mengikuti kelas ini. Semoga ilmu yang kita pelajari diberkati Allah dan memanfaatkan kita ke arah kebaikan. Amin..

______________________________

Ini peta ke bengkel Sada. Pada yang ada aplikasi WhatsApp Sada boleh send kan petanya.




**Antara peserta yang telah mengikuti kursus yang telah Sada anjurkan ^_^

https://www.facebook.com/isadariah/media_set?set=a.4699394413478.2181656.1552696572&type=3

Wednesday, 19 November 2014

Lovely Shawl (Butterfly)

Sada Collection kini menampilkan kelainan dari shawl yang berada dipasaran.Ianya lebih panjang dan lebar selain lebih cantik dan menawan.Ianya juga dihiasi dengan manik untuk menambahkan seri kepada sipemakai.
Hanya bergantung pada cara anda untuk menggayakannya dan mengikut citarasa masing-masing.

Harga adalah RM50 sehelai termasuk kos poslaju..Setiap pembelian dua helai keatas,diskaun adalah sebanyak 10%.

Untuk tempahan,sila Inbox,Whatsapp atau Telegram ke 01126372283. Nyatakan :

1- Nyatakan kod Shawl pilihan anda 
2- Tunggu invois dari pihak kami

Cara pembayaran :
Maybank : Isadariah Enterprise (562786061730)
CIMB : Sada Sports (8001971032)
1- Nyatakan bukti pembayaran 
2- Nama dan alamat
3- No telefon